Pelasgia
Un forum inchinat neamului romanesc
Lista Forumurilor Pe Tematici
Pelasgia | Reguli | Inregistrare | Login

POZE PELASGIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Jasmmyne din Bucuresti
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 34 ani
Pelasgia / Zona libera / Globalizarea  
Autor
Mesaj Pagini: 1
mandalandala
Dac

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1
romanu' de rand e prea sarac sa se gandeasca si la altceva decat propria burta. traieste de azi pe maine, singura lui dorinta e sa i se mareasca salariul sau pensia. nu e interesat sa-si pastreze folclorul sau sa promoveze costumul national si de simbolurile cusute pe acest costum habar nu are. exceptie fac cateva batrane care mai au ceva idee de spirala, zvastica, cerc...
personal, sunt interesata sa dezvolt un proiect cu  privire la integrarea costumului traditional in "fashion". sa-l poarte si aia care asculta manele si care umbla cu trendu' prin oras. doar in ardeal, mai vad femei sau barbati  (tineri mai ales) care poarta pe-afara costume traditionale (fuste largi in culori specifice, ii, cingatori) dar astia sunt cam unguri. bravo lor. pe romance le vezi imbracate in uniforma pe care o da trendu. eu am inceput sa promovez ideea printre amicii mei, dar ma socotesc inca o copilitza. cred ca organizatiile astea nu prea duc la nimic bun (odata si odata tot implozeaza). aproape orice tanar uraste folclorul. asculta mtv sau asa ceva. eu cred ca ar putea sta foarte bine o ie imbracata cu blugi, dar omu' prefera sa se imbrace cu toale de o calitate indoielnica, din fibre sigur nu naturale. din pacate si folclorul nostru e destul de poluat, iar "tarabostii nostri" sunt interesati numai de acumulat orice nu de neamu' romanesc. nu stiu ce sa ma fac cu romanii mei astia care arunca pe jos orice cand sunt pe plaja, care isi vand casa-sufletu' (vezi rosia) pentru geamuri termopane, care lasa o mizerie de neinchipuit cand merg la iarba verde, dar care sigur au curat in casa si stiu sa tina furcutza in mana stanga, se sterg pe picioare cand intra undeva etc...  de cand cu colectivizarea romanul si-a pierdut 'satul'-universul. omul in general e o unealta stimulat fiind sa lucreze "pamnantul altora" sa-si plateasca ipoteca, rata la... Ratare totala. noi, voi ce facem aici? pe cand o teorie bine inchegata privind dacitatea sau perenitatea limbii? eu personal cred in teoria limbii unice, a infratirii intre daca si latina si celta si sanscrita etc dar e mai mult o chestie de simtire, nu am un sistem coerent de a o demostra. are cineva de pe-aici. ajutor!!!


pus acum 16 ani
   
Atlanthenian
Dac

Din: Bucur
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 13
Salutare,
ai jucat Triburile, asa-i? daca vrei ceva similar, dar mai palpitant, sa cuceresti teriitorii pe uscat si pe mare, spune-mi si iti voi recomanda tot ce trebuie facut, asta daca  accepti parteneriat si alianta, ca acolo-i la nivel international daca te bagi, iar eu am experienta... deci? interesat? vrei armate si corabii? sa traversezi ape intinse sau sa fii martor la formarea unui regat? sa recucerim Dacia (Romania), sa lansam cruciade sau sa bagam spaima-n mongoli? daca vrei lasa-mi mesaj si iti trimit invitatia prin mesaj sau e-mail.

Foarte important! Te rog sa citesti cu mare atentie urmatoarele randuri si sa trimiti mai apoi un mesaj cu raspunsul tau la urmatorul forum : unde te inregistrezi ca membru al forumului pentru a fi in tema, a te dezvolta corespunzator in joc si pentru a participa la diferite strategii.

Te asigur ca pe acesta nu l-ai jucat si probabil nici n-ai auzit de el, dar te-as ruga sa inviti si pe altii pe care ii cunosti, doritori de timp pe internet. Este vorba de ceva la nivel international unde la un server se bazeaza pe harta Europei de Est si este chiar foarte palpitant, dar totodata primesti ca bonus din partea jocului o data pe saptamana, dar acum chiar de 3 ori pe saptamana, resurse si trupe pe moka, fara sa trebuiasca sa faci mare lucru, in afara ca trebuie sa ai destul spatiu incapator pentru ele, nici depozitul si nici populatia nu te tine la cat poti primi lunile astea, tocmai pentru ca au ramas putini jucatori, iar majoritatea care au ramas si chiar profita acum la cuceriri, culmea, sunt tocmai cateva sute de rusi, in afara de cateva zeci de germani si vorbitori de engleza. Dar eu am experienta si stiu cum se joaca si mai ales cum sa te sfatuiesc concret despre cum sa te dezvolti cat mai rapid si prosper.

Ma intereseaza in principal daca poti sa participi si ca sa fiu mai precis, este vorba de ceva similar cu Triburile si cu Grepolis la un loc, atat cu trupe pe uscat, cat si cu corabii, dar unde mii de jucatori rusi au lansat cuceriri de teritorii si au trecut peste Nistru, peste Prut si chiar peste Dunare, au cazut cetatile Tighina, Kishinau, Czernautzi, Constantza, Bukarestiul, Napoca si chiar Timokul de peste Dunare laolalta cu Tarnova si Varna.

Vechii jucatori romani, satui de luptele cu hoardele mongole, magyare si bulgaresti, au cam renuntat la joc sau s-au mutat pe alte servere. Insa acum, dupa cateva luni, hoardele cu care s-au luptat romanii au plecat din joc si din servere (vestea buna-i ca acum nu mai este nici macar un ungur in joc - ca astia erau cei mai acerbi inamici contra Daco-Romaniei), iar majoritatea cetatilor din server sunt aproape pustii, inclusiv romanesti si multe altele. Au mai ramas vreo 6 regate dintre care doua sunt inca imperii, mongolii si cruciatii, iar rusii sunt impartiti intre ele si, culmea, au ajuns sa se lupte intre ei. Eu am ramas izolat in stepele siberiene si chiar singurul din Romania activ in tot jocul acela. Am facut pace cu imparatul mongol, nu mai sunt in razboi cu el, dar am ramas cu 1 singura cetate si acum incerc sa recuceresc inca 7 cetati. Ca sa intelegi si sa-ti faci o scurta ideie despre marile evenimente, iti voi spune pe scurt asa : imperiul mongol detine toata marea baltica din Skandinavia pana inspre Kiev, dar teritoriile regatului Daco-Romania nu se afla in controlul lor, iar imperiul cruciatilor catolici detine, culmea, in majoritate, stepele mongole.

Este important insa de stiut ca jumatate din cetatile de pe harta nu au vreun stapan, adica neutre sau barbare.

Vestea proasta este ca fortareata impenetrabila de la Cernautzi, un mare bastion de lupta si printre ultimile frontiere romanesti, se afla acum in mainile unui puternic jucator rus pe nume Vladimir Kremlin, ca si zona de la Constantza. Oricum, cetatile au fost redenumite. Acum nu mai exista vreun Regat Romanesc pe niciun server in prezent in acel joc online.

Vestea buna este ca regatul imperiu al ungurilor Hunianon Empire si-a incetat existenta definitiv.

Scopul prim pentru care va invit este de a recuceri teritoriile Romanesti care ar trebui sa ne apartina de fapt si de drept si de a recladi un nou regat in acelasi timp. Acum este momentul cel mai ideal, cand regatele, imperiile si jucatorii rusi se lupta intre ei si nici nu se asteapta ca regatul nostru sa mai revina in forta si in sinele acela "patriotic" vreodata pe oricare din jocurile online si in special in acest joc, unde ungurii care le-au fost aliati puternici nu mai sunt nicaieri.

In acest joc, exista una din cele mai rare resurse, aur, care in aceste luni, o data pe saptamana, cel mai probabil la primele saptamani ale unui jucator nou in joc, primesti un bonus de 100 aur pe saptamana, iar in alte zile trupe si chiar resurse de-a moka ca bonus. Daca s-ar alatura un numar aproximativ de cel putin 500 jucatori Romani, atat din Romania, cat si din Rep. Moldova si ar contribui fiecare cu cate 100 aur (maxim/jucator ca transfer prin tratative diplomatice) pentru a forma intai o Alianta, mai ales ca acum fiecare incepator primeste 100 aur pe saptamana, s-ar cumula necesarul de 5000 aur necesar pentru a pune bazele fondarii unui regat, de aceea nici nu sunt multe regate, dar mai ales imperii. Daca te gandesti mai bine, nici nu se cere prea mult de la fiecare. Voi stabili un forum gratuit unde sa ne adunam mai intai, pentru a ne organiza si participa in forta. Totusi, pentru a preveni dizolvarea regatului, cum s-a mai intamplat in trecut, eu va voi trimite in joc la fiecare propunere de parteneriat de Alianta cu cerinta de 100 aur ca taxa (aurul il primesti de-a moka o data la 7 zile), iar eu intemeiez acea unica abilitate de a prelua o coroana rara si voi declara mai apoi formarea (din nou) regatului romanesc, dar ma propun pe mine ca rege, pentru ca un altul l-ar dizolva in cateva luni si mai ales ca eu va invit si va chem la arme, cand toti ceilalti s-au plictisit si au renuntat, cat si pentru ca, exact ca si in Triburile, exista spioni si tradatori in multe tabere.

Jocul nu este greu de jucat, chiar daca unele raporturi dintre trupe te cam poate lasa in ceata. Total diferit de Triburile, de Grepolis si de Imperia Online, desi similar, ai posibilitatea de a trimite in expeditie trupe si corabii, cat si interfata in limba romana inclusiv, iar serverele (lumile) se bazeaza pe harti realiste (exista si insule). Exista multe cetati libere, atat ca "ferme", cat si pentru cuceriri.

Nu caut sa te sperii, ca toate acestea se realizeaza treptat in timp indelungat. Sunt multe de spus si de facut, dar te voi indruma la inceput ce si cum se dezvolta o cetate, trupele si capacitatea de depozitare.

Ce zici, participi? Ne recucerim teritoriile? Ce mai astepti? Participa acum! Regatul Romanesc are nevoie de tine!


_______________________________________
Cei ce sunt experţi īn arta războiului supun armata inamică fără luptă. Ei cuceresc oraşele fără a le asedia şi doboară un stat fără operaţiuni prelungite. [Sun Tzu - Arta războiului]
Singurul care-si respecta traditia, care-si onoreaza numele, intr-adevar urmas al vechii Dacii.
Nu contează cāt trăim, ci cum trăim. Adaugă viaţă la ani, nu ani la viaţă!


pus acum 8 ani
   
exerggy
Dac

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 1
Haideti sa vorbim putin despre relatia globalizare-identitate nationala! Credeti ca intrarea in UE va avea ca efect disparitia neamului romanesc?

pus acum 17 ani
   
Alexandru_Rex_Pelasgorum
Administrator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 5
Personal, nu cred ca ideile "globalizatoare" , sau "UE" vor avea o viata lunga. Ele sunt niste experimente frumoase, utopice, dar fara sanse de reusita pe termen lung. Nu putem elimina diferentele dintre oameni si culturi stergand cu buretele identitea nationala, religioasa si istorica a popoarelor

Singura cale , in opinia mea, ar fi ca fiecare popor sa isi pastreze individualitatea nationala, acceptand sa convietuieasca pasnic cu celelalte neamuri.


pus acum 17 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la